Децата на Кърджали боядисаха огромни яйца, поставиха ги с помощта на кмета в кътове пред Общината

    Децата на Кърджали боядисаха огромни яйца и ги поставиха с помощта на кмета инж.д-р Хасан Азис в кътове пред сградата на Общината. Общо десет детски градини в града получиха предварително огромни пластмасови яйца. Децата имаха възможност да ги оцветят.  Те присъстваха и на тяхното монтиране в кътовете пред Белия кораб със съдействието на градоначалника. Те избраха да направят това днес на Велики Четвъртък, когато по традиция се боядисват великденските яйца.

      Паралелно с поставянето на писаните яйца, кътовете бяха украсени и с кошници с изкуствени бонбони, които символизираха Шекер Байрама.

     По традиция отбелязваме както християнските ,така и мюсюлманските празници с богата украса в кътовете пред сградата на Общината. Тази година ги аранжираме за двата празника. Гигантски изкуствени яйца и бонбони бяха окачени и на дръвчета пред кътовете. Това каза за медиите кметът.

      Той съобщи,че отива в Обединен детски комплекс за да боядисва с кърджалийчета великденски яйца.Усвоил съм технологията,каза още Хасан Азис.

      Той призова младите хора на Кърджали да пазят празничната украса. Тя е от кърджалийци за кърджалийци ,подчерта градоначалника. Той припомни призива „Не на вандалщината!“,който отправи при монтирането на рекламния надпис „Кърджали“.

     Кметът отправи приветствия към християни и мюсюлмани за настъпващите Великден и Рамазан Байрам. Той припомни, че винаги сме споделяли празниците и сме ги превръщали в общи за града и общината.

     На раздяла с децата Хасан Азис им подари шоколадови лакомства.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини