12 °C

„Ти Ви Би” пред договор за парк „Арпезос- Север” в Кърджали

На 11 декември Комисията за избор на изпълнител на парк „Арпезос – Север”, председателствана от зам.- кмета инж. Васил Бобеков, проведе второ заседание, на което преразгледа документацията на кандидатите, участвали в повторното класиране за изграждане на обекта. На финала бе допусната само една фирма, това е консорциум „Ти Ви Би”- Димитровград, чиято ценова оферта е 5 млн. 950 хил. лв.
Останалите две фирми -Обединение „Арпезос –Север” и „Паркове –Кърджали 2010”, след разглеждане на офертите им, са предложени за отстраняване заради неспазване условията в тръжната документация да имат наета асфалтова база, въпреки че асфалтовите дейности не са в голям обем, каза инж.Бобеков.
Той коментира, че предстои през следващата седмица кметът да издаде заповед за сключване на договор с изпълнителя на обществената поръчка. До края на годината може да има подписан договор за изпълнител на парка, ако другите участници в търга не обжалват.
Протокол с решението на Комисията ще бъде изпратен и до отпадналите фирми, които имат право да обжалват. Ако процедурата приключи в законовия срок, строителството на парка може да започне в следващите месеци, най – вероятно през пролетта 2011 г., прогнозира Бобеков.
Комисията за избор на изпълнител на парк „Арпезос –Север” заседава отново след като Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта на кмета на община Кърджали от август г. г. за избор на изпълнител на обществена поръчка за строителството на парка.
При първия търг, състоял се юли – август, от подалите тръжни документи 4 фирми, до финала бяха допуснати два консорциума - Обединение”Арпезос – Кърджали ” и „Ти Ви Би”-Димитровград.
С кметска заповед за победител бе обявено Обединение „Арпезос- Кърджали”, включващо фирмите „Арда строй”, „Караман”, „Ел.изграждане” и „Симекс”.Подадената от него оферта бе по – висока от димитровградската фирма с 230 хил. лв.Тогава четвъртата фирма Обединение „Строителни компании – Кърджали” отпадна от надпреварата, заради недобре окомплектована документация и заради това, че единият плик с документи бил полуотворен в момента на подаването, а след това напълно се разпечатал.
Цялостното изграждането на парк „Арпезос –Север” е на стойност 8 млн. и 700 хил.лв., а строително –монтажните дейности са за 6 млн.610 хил.лв. без ДДС. Крайният срок за финализиране на проекта, финансиран по ОП „Регионално развити, е 21 октомври 2011 г.
Бъдещият парк ще бъде разположен на 64 дка площ от общо 320 дка. Предвижда се в него да има развлекателна зона с лунапаркове, игрища за волейбол, баскетбол и тенискорт, кътове за отдих, амфитеатър, фонтани, изкуствено езеро, кафенета, велоалеи и др

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини