Спешна помощ спира да вози болни за хемодиализа

 Колите на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали вече няма да возят болните за хемодиализа в областния град. От началото на следващата година с тази задача се нагърбва многопрофилната болница “Д-рАтанас Дафофски”, в която е медицинската апаратура за кръвопречистването. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на центъра д-р Атанас Митков. Той каза, че неговите високопроходими машини заедно с Гражданска защита ще продължат да помагат през зимата, когато транспортирането на болни е силно затруднено от снега.

 Промяната се въвежда за цялата страна от здравното министерство. Поводът е одит на Сметната палата, който препоръчва Центровете за спешна медицинска помощ да се освободят от несвойствена дейност.

 Линейките вече няма да транспортират и кръвните проби взети на пияни шофьори от общините. Сега, ако в някои от филиалите на центъра се докара пиян водач и му се вземе кръв,тя се извозва до лабораторията в Кърджали от линейките.

Спешна помощ няма да се занимава и с транспортирането на трупове до съдебна медицина.

Целта е да можем да съсредоточим усилията си за бърза реакция при спешни случаи, каквато е основната ни функция,подчерта д-р Митков.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини