Селски кметове скачат срещу Изборния кодекс.Преглед на регионалния печат

Кой ще строи парк „Арпезос –Север” ще стане ясно на 13 декември, съобщава на първа страница вестник „Нов живот”. На 11 декември комисията за избор на изпълнител ще заседава повторно, след като Комисията за защита на конкуренцията анулира първото класиране, пише всекидневникът.

Водеща тема е и подписката , която стартира срещу новооткрития паркинг пред комплекс „Орфей”.

„Нов живот” публикува и пространно интервю с народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева със заглавие „Бъдете активни в дебата за пазара!”.

 „Студенти от земеделския колеж взеха властта в общината” е уводното заглавие на всекидневника „Арда нюз”. Вестникът отбелязва, че петима студенти са управлявали администрацията на празника си 8 декември. На кметския стол седна третокурсничката Андреана Братанова.

Правят класиране на кандидати за парк „Арпезос-Север”, съобщава медията.

„Арда нюз” акцентира на на протеста на селските кметове срещу Изборния кодекс, заради ограничението да се избира първенец само в населени места до 500 души.

„3000 лева глоба за Милан Миланов заради Оня камион” е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”. Бившият шеф на „В и К” Милан Миланов трябва да плати 3000 лева глоба за закононарушение при закупуване на  машина за почистване на канали, съобщиха от Агенцията за държавна финансова инспекция, подчертава медията.

ЕVN ще изкупи турския дял в проекта „Горна Арда” до края на зимата. Пред проекта все още има неизвестни , твърди регионалния мениджър Йорг Золгелнер, пише на първа страница „Родопи 24х 7”.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини