Бебе във фризера: 4 лекари в ареста

Четирима лекари от Горна Оряховица са задържани вчера за 24 часа по подозрения за умишлено умъртвяване на току-що родено бебе.
Това съобщи говорителката на Окръжна прокуратура Румяна Ирманова, цитирана от Дарик радио. Срещу тях е образувано досъдебно производство по член 116 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 10 до 20 години за умишлено убийство. По информация на в. "Стандарт" двама от арестуваните лекари са д-р Стефан Лазаров и д-р Михаил Милатович.

Снощи полиция и дознатели разпитаха лекари, медицински сестри и акушерки в болницата в Горна Оряховица, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".
По думите му в полицията във Велико Търново е получена информация, че на 28 ноември следобяд в горнооряховската болница е родено дете в седмия месец от 17-годишна майка, което впоследствие е било умишлено умъртвено от лекарския екип, който го е израждал. Той обаче не съобщи никакви подробности какво се е случило.

Преди три дни непълнолетна ученичка постъпила по спешност за преждевременно раждане при д-р Стефан Лазаров, предаде "Стандарт нюз". Той й казал, че е родила мъртво дете. Бебето обаче се оказва живо. Гинекологът изпаднал в паника и по телефона започнал да обсъжда какво да прави с него. GSM-ът му обаче бил подслушван заради разследване срещу шефа на болницата и кмета на Горна Оряховица.
 
Пристигналите полицаи открили детето мъртво във фризер. Майката била бременна в седмия месец от приятеля си ром, но криела от родителите си и учителите.

Според лекари в случая е трябвало да бъде повикан екип от Плевен и бебето да бъде сложено в кувьоз. Тепърва ще се изяснява умишлено ли е било или по немарливост.
От днес д-р Лазаров трябвало да поеме АГ отделението във Велико Търново.

Случаят се наблюдава от заместник-окръжният прокурор Светослав Калчев. Назначена е комплексна съдебно медицинска експертиза в Александровската болница в София, която трябва да установи причините за смъртта на бебето.

По-късно днес ще стане ясно дали на задържаните лекари ще бъде поискана по-тежка
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини