Хасан Азис готов на коалиция за изборите

  Кметът на Кърджали и лидер на ДПС в общината Хасан Азис е готов на коалиция за предстоящите местни избори. Градоначалникът бил съгласен да състави коалиционен управленски екип ,ако получи трети мандат от избирателите с подкрепата на други политически формации. Това довериха на Кърджали бг вести източници от Общинския съвет на Движението в Кърджали.

 До сега на два пъти ДПС е управлявало коалиционно общината в партньорство със СДС.  В единия екип сините имаха секретар Светозар Славов и зам.-кмет Петър Бояджиев.  В другия зам.-кмет бе Дора Христова.

Преди три години години , в навечерието на последните местни избори също са водени неофициални разговори за коалиционно управление със СДС.  Тогавашното ръководство на общинската организация на Движението обаче вдигнало високо летвата.  Хората на Доган в града били убедени, че ще получат тотална подкрепа и впоследствие се отказали от модела за коалиционно управление.

 За сега две са формациите, които декларират, че са за коалиция в ръководството на общината. Това са СДС и НДСВ. Двете партии не уточняват кого биха подкрепили. Местните ръководства имат широки правомощия, дадени им от партийните централи.  Ако се съди от критиките им към ГЕРБ,  надали биха дали рамо на хората на Бойко Борисов в града. И двете формации запазват спокоен тон към ДПС. Те не се опитват да работят сред електората на Движението , което е индикация,че не искат противопоставяне с него.Наблюдатели не изключват възможността за коалиционно управление с ДПС след местния вот, в който някоя от двете формации да получи пост на зам.-кмет.Всичко ще зависи от гласовете ,които ще получат на изборите догодина.Ако съумеят да изиграят добре картите си,техните бюлетини могат да се окажат решаващи за изхода от вота.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини