Отварят Маказа предизборно

Димчо Михалевски

Пътят за Гърция през Маказа ще се отвори предизборно. Правителството прави всичко възможно официалното откриване да стане в навечерието на местния и президентски вот през есента на 2011 г. То разчита, че така ще спечели благоволението на избирателите в региона. Това заяви в Кърджали народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Според него гърците ще са готови с пътя от тяхна страна до май 2011 г.

От наша страна трябва да се направи завой около 200 метра за да се избегне денивелацията между българското и гръцкото трасе. Както у нас така и в Гърция имат проблеми със скатовете край шосето, от които се рони скална маса.

 Михалевски участва в двустранни форуми, които насърчават икономическото развитие на граничните райони на България и Гърция и които възлагат големи надежди за трансграничното сътрудничество след отварянето на Маказа. Настоява се за либерализиране на режима на взаимни инвестиции, както е между Германия и Полша. Да се налеят повече пари за инфраструктура в граничните региони. Да се разработи съвместен туристически продукт, в който акцентът да бъде връзката планина-море.

Трябва да използваме кризата за да прокараме нови и печеливши идеи, каза Михалевски.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини