6 °C

Х.Азис:Рано е Таушанова да се изживява като кмет

Хасан Азис

Областният управител Иванка Таушанова прави опит да изземе кметските ми правомощия. Тя все още не е станала градоначалник на Кърджали за да се вживява в тази роля. Това заяви на брифинг кметът на града Хасан Азис. Думите му бях провокирани от публичното обсъждане, което бе направено за създаването от общината на паркинга пред комплекс „Орфей” в центъра на Кърджали. Дебатът бе по инициатива на губернатора и в него участваха представители на държавни институции, на неправителствени организации и граждани. Публичното обсъждане се превърна в своеборазен другарски съд срущу кмета, за което Кърджали бг вести писа.

  Според градоначалникът през февруари т.г. всички институции са били за отварянето на паркинг, а след смяната на шефовете им, се е променила позицията им. Това е много тревожно.Може само да се предполага наличието на натиск, каза още Хасан Азис. Според него той самия няма как да окаже натиск върху държавни служби.

  Зам.-кметът Нурджан Юсеин, който  е председател на общинската комисия по безопасност на движението представи накратко сагата около паркинга пред комплекс „Орфей”. Въпросът за отварянето му е поставен през 2007 г., когато на кмета е връчена подписка от триста души, собственици на офиси и магазини в комплекса. През 2008 г. на лицензирана фирма е възложено регулирането на движението. Същата година проектът е обсъден с участието на представители на Пътна полиция, Областно пътно управление,Автомобилна администрация. Проектът не се приема поради забележки. Преработен е. Отново е поставен пред комисията за обсъждане на 24 февруари 2010 г. Този път той единодушно е подкрепен от всички членове на комисията, включително и представителите на държавните институции. Протоколът е подписан от техните шефове. Новите началници обаче порицаха паркинга по  време на публичното обсъждане при областния управител.

  При нас писмено възражение от Пътна полиция срещу паркинга няма,бе категоричен Нурджан Юсеин.

  Не може да се подпишеш под нещо и след това да се изкажеш против, категорична бе главната архитектка на Кържали Петя Назърова.

Георги Кулов

Иванка Таушанова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини