Х.Азис:Рано е Таушанова да се изживява като кмет

Хасан Азис

Областният управител Иванка Таушанова прави опит да изземе кметските ми правомощия. Тя все още не е станала градоначалник на Кърджали за да се вживява в тази роля. Това заяви на брифинг кметът на града Хасан Азис. Думите му бях провокирани от публичното обсъждане, което бе направено за създаването от общината на паркинга пред комплекс „Орфей” в центъра на Кърджали. Дебатът бе по инициатива на губернатора и в него участваха представители на държавни институции, на неправителствени организации и граждани. Публичното обсъждане се превърна в своеборазен другарски съд срущу кмета, за което Кърджали бг вести писа.

  Според градоначалникът през февруари т.г. всички институции са били за отварянето на паркинг, а след смяната на шефовете им, се е променила позицията им. Това е много тревожно.Може само да се предполага наличието на натиск, каза още Хасан Азис. Според него той самия няма как да окаже натиск върху държавни служби.

  Зам.-кметът Нурджан Юсеин, който  е председател на общинската комисия по безопасност на движението представи накратко сагата около паркинга пред комплекс „Орфей”. Въпросът за отварянето му е поставен през 2007 г., когато на кмета е връчена подписка от триста души, собственици на офиси и магазини в комплекса. През 2008 г. на лицензирана фирма е възложено регулирането на движението. Същата година проектът е обсъден с участието на представители на Пътна полиция, Областно пътно управление,Автомобилна администрация. Проектът не се приема поради забележки. Преработен е. Отново е поставен пред комисията за обсъждане на 24 февруари 2010 г. Този път той единодушно е подкрепен от всички членове на комисията, включително и представителите на държавните институции. Протоколът е подписан от техните шефове. Новите началници обаче порицаха паркинга по  време на публичното обсъждане при областния управител.

  При нас писмено възражение от Пътна полиция срещу паркинга няма,бе категоричен Нурджан Юсеин.

  Не може да се подпишеш под нещо и след това да се изкажеш против, категорична бе главната архитектка на Кържали Петя Назърова.

Георги Кулов

Иванка Таушанова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини