Общината готова да съфинансира кръстовището във „Веселчане”

Петя Назърова

Община Кърджали е готова да съфинансира ремонта на кръстовището в кв.Веселчане, за да се избегнат задръстванията. Платили сме проекта, готови сме да дадем средствата за ремонт на тротоарите и подземната уредба. Това заяви на брифинг главния архитект на Кърджали Петя Назърова. Тя посочи, че за държавата ще остане да извърши само асфалтирането. Той е предвидено в рамките на проект, финансиран по оперативна програма „Транспорт”. Така общите разходи за ремонта на кръстовището ще възрлязат на 490 000 лева.

Трябва да съгласуваме усилията си с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и за това може да помогне областният управител Иванка Таушанова,каза кметът Хасан Азис.

  Четири проекта са били разработени за регулиране на движението във „Веселчане”. Общината се отказала да прави кръгово движение,защото тировете могат да го запушат. Самото пространство също се оказало недостатъчно за организация на кръгово.

 Избран е вариант според, който лентите за движение в двете посоки се увеличават с по една. Това става за сметка на тротаоарите. Ще има и островче за пешеходци. Ще се промени и светофарната уредба.

  Пътят е от републиканската пътна мрежа. Предстои да бъде рехабилитиран. От кръговото на автогарата до спирка Джебел ще се извърши асфалтиране. Сега е момента да се реконструира кръстовището, заяви Назърова.

 Тя подчерта, че са необходими спешни действия, защото трафикът е нараснал, заради откриването на пункта към Гърция при Златоград. Отвори ли се и този през Маказа, кръстовището ще бъде блокирано.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини