Джипита ходят по адреси с такси,Касата не дава и лев

Повечето от джипитата в Кърджали посещават своите пациенти с таксита, които плащат от джоба си. Тези пък които имат коли си наливат бензина за своя сметка, когато ходят по адреси. Здравната каса не дава нито лев за да покрие разходите на личните лекари при посещенията по домовете. За това алармират джипита от Кърджали.

  Така не може да се работи. Разходите за посещения на пациентите стават все по големи, жалват се доктори. Те смятат че трябва да се отменят двадесет и четири часовото разположение. Ходим в тоалетната с мобилните телефони в очакване някой да ни звънне. Обикновено ни търсят за глупости,казва Евгения Х.

 Джипитата сочат, че за работещите в болниците лекари е предвидено да не могат да бъдат повече от 15 дни в месеца на разположение,а те трябва да са непрекъснато в услуга на пациентите си. Нямаме почивен ден, подчертават докторите.

Те смятат, че разположенията им трябва да се заплащат от Касата.

 Личните лекари в Кърджали твърдят, че добре трябва да се обсъди въвеждането на кабинети за дежурства, които да отменят денонощното разположение. Някои ще трябва да плаща тези дежурства смятат  докторите.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини