Великолепната шесторка-Джуниър спретна дарителска кампания

Петъчният ден не започна  обичайно  за възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”. От рано сутринта течеше трескава подготовка за откриването на Благотворителен базар във фоайето на училището, средствата от който ще бъдат дарени на предаването „Великолепната шесторка”. Организаторите Ахмед, Кристина, Борислава, Теодора, Мария и  Елисавета, нарекли себе си „Великолепната шесторка- Джуниър”, ученици от 10 и 11 клас в Езиковата гимназия ,   не за първи път  показаха, че са социално ангажирани и дейни като прекараха деня в продажба на сладки и солени изделия, приготвени от тях самите. Съучениците им изразиха искрена съпричастност не само като купуваха вкусотиите, а и като направиха индивидуални и групови дарения.

Учителите в гимназията също не останаха безразлични към ентусиазма и положителната енергия на възпитаниците си и се включиха активно в събирането на средства, доказвайки отново, че преподаватели и ученици заедно в екип , е успешната  формула за успехи и  постигнати цели.

  Според младите Ботевци,  инициативата на „Великолепната шесторка”  е замислена с висок заряд, която да достигне до сърцата на повече  хора и да събуди общественото съзнание  и неслучайно е привлякла   вниманието им.  Набраните средства от учениците в ГПЧЕ „Христо Ботев” и предоставянето им за благородна кауза ще са материалния израз    за поета отговорност   за бъдещето на България,   като място  , където ще „има дом за всяко дете”.

С ясното съзнание, че да бъдеш  добър и щедър е призвание, а не задължение, учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” доказаха, че   понятията  инициатива, благородство  и   социална отговорност  съществуват  не само на книга, но и в едно елитно българско училище.

Марина Димова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини