„Теклас-България” строи нова фабрика в Кърджали

Строителната площадка

Нова фабрика за производството на каучукови изделия за автомобили строи в Кърджали фирма “Теклас-България”. Предстои тя да бъде пусната в експлоатация през следващата година. Инвестицията възлиза на 13 млн.лв. Само за модерно оборудване, прозведено в Европейския съюз фирмата ще брои 9 млн.лева. Първоначално в новото предприятие ще бъдат назначени 100 работници, а при достигане на пълния капацитет ще наброяват 300. ”Теклас-България” е номинирана за инвеститор на годината за 2010 г. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на фирмата Метин Дениз.

  „Теклас-България” е регистрирана през 2004 г. Производството на каучукови изделия започва през септември 2006 г., след завършването и строежа на първата фабрика край Кърджали. Пазарната й оценка възлиза на 21 млн.лева. В нея се трудят 250 души.

 „Теклас-България”работи изцяло за износ. Първата експедиция на продукция е направена за „Фолксваген Груп”. Днес се произвежда за заводите на „Фолксваген”, „Ауди”, „Шкода”,СЕАТ,”Сааб”, „Опел”, „Шевролет”. Фирмата има сключени договори за работа с „Рено” и „Фиат”.

Работят по стандарта ИСО16949, който е за автомобилната промишленост и е гарант за много високо качество.

  Само за 2010 г. направените от фирмата инвестиции ще достигнат 8 млн лева. Вложените досега 6,5 млн.лв. са за разширяване на производството на нови асортименти за автомобилната промишленост. Въведена е уникална за страната технология, наричана от специалистите „водна инжекция”. Разкрити са нови 100 работни места.

  Според Метин Дениз във фирмата работят висококвалифицирани специалисти, знаещи западни езици. Те са и хората, които контактуват с представителите на автомобилните гиганти идващи за одит в Кърджали.

 Средната заплата е най-восоката за промишлеността в региона. На работниците се полага безплатен транспорт и топла храна. Фирмата разполага със спортен салон, в който се провеждат турнири по тенис на маса. Открито е ново футболно игрище с естествена тревна настилка.

  В „Теклас-България” е въведена европейска система за допитване до работниците. Те правят своите предложения. Комисия ги одобрява. Най-добрите се награждават. Редовно се излъчва работник на месеца. Лоялните работници на 4 години се награждават с плакет и златна пара.

Георги Кулов

Фабриката

Стадионът
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини