Правят курбан за здравето на Хасан Азис

Курбан за здравето на кмета на Кърджали Хасан Азис гласят в най-малкото село в общината –Добриново. Местните жители искат да видят градоначалника в селото си и да го посрещнат като цар. Приготовленията са започнали.

Причината е направения преди дни път към селцето. Той е къс, но свързва къщите с шосето Кърджали-Хасково. До сега местните хора разчитаха предимно на железопътния транспорт, тъй като има спирка под селцето.

Зимно време обаче Добриново е блокирано  и никой не е можел да се измъкне от снежния капан.

  Преди две години местните хора помолили кметът на село Миладиново,към който се водят да помоли градоначалника Хасан Азис да им направи пътя. Настъпила икономическата криза и безпаричието и те загубили надежда. Неочаквано обаче преди седмица пристигнали булдозери и валяк на момчилградска фирма. Проправили пътя до селцето, баластрирали го и го валирали. Сега са нужни 3000 лева да се направи запечатка, за да не се разбиие.

  Добриново видя добрина от Хасан Азис. Тук не важи поговорката, че доброто лесно се забравя, твърди Талят Шефкет. Той е много доволен, че вече ще може да ходи спокойно на работа през зимата, когато падне сняг. Всеки ден пътува до Широко поле. Талят бил толкова щаслив като видял машините да правят пътя за селото, че дал обяд на работниците. Неговите съселяни също благославят кмета за добрината.

 Нашето село е от 8 семейства. Не можем да решим изборите в общината, но можем да разказваме навсякъде където отидем за сторената добрина, споделя Талят Шефкет.

  Талят познава Хасан Азис от малък, когато е работил в Мост, а бъдещия градоначалник е учил в местното училище.  Видял го е преди години вече като кмет на събор в Перперек.  Не посмял да поздрави градоначалка. Хасан Азис се приближил, познал го и го заговорил. Сега Талят вече е приготвил виното и мезето и чака Хасан Азис на гости в дома си.

 Преди 15 години Талят е посрещал в Добриново Георги Първанов. Тогава съселяните са били против, защото бъдещия държавен глава правел националистически изказвания.  Тук са запомнили думите му „Да освободим Кърджали от турския ботуш!”. Сега обаче всички го харесват и знаят, че на са се посрамили като са го посрещнали.Няма да се посрамим и пред Хасан Азис, смятат местните хора.

Георги Кулов

Талят Шефкет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини