Правят курбан за здравето на Хасан Азис

Курбан за здравето на кмета на Кърджали Хасан Азис гласят в най-малкото село в общината –Добриново. Местните жители искат да видят градоначалника в селото си и да го посрещнат като цар. Приготовленията са започнали.

Причината е направения преди дни път към селцето. Той е къс, но свързва къщите с шосето Кърджали-Хасково. До сега местните хора разчитаха предимно на железопътния транспорт, тъй като има спирка под селцето.

Зимно време обаче Добриново е блокирано  и никой не е можел да се измъкне от снежния капан.

  Преди две години местните хора помолили кметът на село Миладиново,към който се водят да помоли градоначалника Хасан Азис да им направи пътя. Настъпила икономическата криза и безпаричието и те загубили надежда. Неочаквано обаче преди седмица пристигнали булдозери и валяк на момчилградска фирма. Проправили пътя до селцето, баластрирали го и го валирали. Сега са нужни 3000 лева да се направи запечатка, за да не се разбиие.

  Добриново видя добрина от Хасан Азис. Тук не важи поговорката, че доброто лесно се забравя, твърди Талят Шефкет. Той е много доволен, че вече ще може да ходи спокойно на работа през зимата, когато падне сняг. Всеки ден пътува до Широко поле. Талят бил толкова щаслив като видял машините да правят пътя за селото, че дал обяд на работниците. Неговите съселяни също благославят кмета за добрината.

 Нашето село е от 8 семейства. Не можем да решим изборите в общината, но можем да разказваме навсякъде където отидем за сторената добрина, споделя Талят Шефкет.

  Талят познава Хасан Азис от малък, когато е работил в Мост, а бъдещия градоначалник е учил в местното училище.  Видял го е преди години вече като кмет на събор в Перперек.  Не посмял да поздрави градоначалка. Хасан Азис се приближил, познал го и го заговорил. Сега Талят вече е приготвил виното и мезето и чака Хасан Азис на гости в дома си.

 Преди 15 години Талят е посрещал в Добриново Георги Първанов. Тогава съселяните са били против, защото бъдещия държавен глава правел националистически изказвания.  Тук са запомнили думите му „Да освободим Кърджали от турския ботуш!”. Сега обаче всички го харесват и знаят, че на са се посрамили като са го посрещнали.Няма да се посрамим и пред Хасан Азис, смятат местните хора.

Георги Кулов

Талят Шефкет
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини