12 °C

ФИ.КОМ 6

Правят курбан за здравето на Хасан Азис

Курбан за здравето на кмета на Кърджали Хасан Азис гласят в най-малкото село в общината –Добриново. Местните жители искат да видят градоначалника в селото си и да го посрещнат като цар. Приготовленията са започнали.

Причината е направения преди дни път към селцето. Той е къс, но свързва къщите с шосето Кърджали-Хасково. До сега местните хора разчитаха предимно на железопътния транспорт, тъй като има спирка под селцето.

Зимно време обаче Добриново е блокирано  и никой не е можел да се измъкне от снежния капан.

  Преди две години местните хора помолили кметът на село Миладиново,към който се водят да помоли градоначалника Хасан Азис да им направи пътя. Настъпила икономическата криза и безпаричието и те загубили надежда. Неочаквано обаче преди седмица пристигнали булдозери и валяк на момчилградска фирма. Проправили пътя до селцето, баластрирали го и го валирали. Сега са нужни 3000 лева да се направи запечатка, за да не се разбиие.

  Добриново видя добрина от Хасан Азис. Тук не важи поговорката, че доброто лесно се забравя, твърди Талят Шефкет. Той е много доволен, че вече ще може да ходи спокойно на работа през зимата, когато падне сняг. Всеки ден пътува до Широко поле. Талят бил толкова щаслив като видял машините да правят пътя за селото, че дал обяд на работниците. Неговите съселяни също благославят кмета за добрината.

 Нашето село е от 8 семейства. Не можем да решим изборите в общината, но можем да разказваме навсякъде където отидем за сторената добрина, споделя Талят Шефкет.

  Талят познава Хасан Азис от малък, когато е работил в Мост, а бъдещия градоначалник е учил в местното училище.  Видял го е преди години вече като кмет на събор в Перперек.  Не посмял да поздрави градоначалка. Хасан Азис се приближил, познал го и го заговорил. Сега Талят вече е приготвил виното и мезето и чака Хасан Азис на гости в дома си.

 Преди 15 години Талят е посрещал в Добриново Георги Първанов. Тогава съселяните са били против, защото бъдещия държавен глава правел националистически изказвания.  Тук са запомнили думите му „Да освободим Кърджали от турския ботуш!”. Сега обаче всички го харесват и знаят, че на са се посрамили като са го посрещнали.Няма да се посрамим и пред Хасан Азис, смятат местните хора.

Георги Кулов

Талят Шефкет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини