Войната между червени и сини довела катастрофа

Васил Дончев

Несполуките на българската демокрация двадесет и една години след Десети ноеври се дължат на острото противопоставяне на леви и десни. България е много малка страна за да си позволи такава конфронтация. Тя ни омаломощава като нация. Това заяви за Кърджали бг вести по повод годишнината от падането на комунизма областният лидер на НДСВ Васил Дончев.

  Той оцени Десети ноември като знаменателна дата. Свалянето на Тодор Живков тропаше на вратата ни. Промените бяха назрели в целия Източен блок. Падането на Берлинската стена отприщи нещата, каза още Васил Дончев.

  Рязкото противопоставяне на червени и сини доведе страната до катастрофа. Жалко, че царя не се върна по- рано,за да спре политическата партизанщина. Само Симеон Сакскобургготски успя да спре чистките в държавните учреждения и фирми, категоричен е Дончев. Той даде за пример запазването на д-р Черкезов като шеф на болницата в Кърджали. Дончев смята, че много хора съжаляват за спокойното време на управление на НДСВ. Фирмите тръгнали нагоре именно след 2001 г., когато царя влезе във властта.

  Според него и сега е нужен друг стил. Върнали сме се към деветдесетте години на чистки и противопоставяне.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини