ДПС: В Джебел има силно напрежение

Парламентарната група на ДПС е силно обезпокоена от създалото се напрежение при уволненията на директори на училища в Кърджалийско. Приехме специална декларация, която огласи зам.-председателят на групата Лютви Местан. Смятаме, че се погазват законите на страната, кодекса на труда и цялостната уредба на трудовоправните отношения. Това заяви за Кърджали бг вести депутатът Неджми Али.

 В изявления за медиите народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева манипулира общественото мнение, като  представя проблема като личен. Според нея аз съм инспирирал протестите в СОУ „Христо Ботев” в Джебел, защото уволнената директорка Незиха Хасан ми е сестра, подчерта Неджми Али.  Той отбеляза, че никога не се е намесвал в работата на сестра си.Не е нагласил и конкурс по време на Тройната коалиция,за да я бетонира на директорския пост. Още по абсурдно е да се бъркам в работата на родители,учители и ученици в СОУ „Христо Ботев”, в което съм работел и към чиято съдба съм морално отговорен, казва още депутатът. Според него ГЕРБ срещат проблем с привличането на качествени хора на отговорни постове. Затова се опитват да го забъркат на личностна основа. Така решават вътрешнопартийни проблеми.

Ако искахме да организираме протести, те щяха да са в цялата област, а не само в едно школо. ДПС има тази възможност. Затова не трябва да се политизира спонтанната реакция на децата в Джебел, смята народния представител.

ДПС е конструктивна, а не деструктивна опозиция. Затова и кметовете на общини в областта искат среща с премиера. Надяваме се разума да възтържествува и конфронтацията да бъде овладяна, смята Неджми Али.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини