510 лева на месец за болен в хоспис „Добролюбие”

управителят на хосписа Здравко Карамитев

510 лева на месец е цената за обслужването на един пациент в хоспис “Добролюбие”в Кърджали. Дневно за един болен или възрастен човек оставен в заведението се плаща по 17 лева. Това е едва половината от сумата, нужна за издръжката на пациентите, заяви за Кърджали бг вести управителят на хосписа Здравко Карамитев.

В заведението предлагат кинезотерапия, рехабилитация, хигиена за болните. Капацитетът му е 20 души , като са заети 75 на сто от местата.

Хосписът е създаден по проект с многопрофилната болница „д-р Атанас Дафофски”.Общините в областта са помагали за издръжката, но заради кризата и орязаните бюджети вече се въздържат.

Въпреки проблемите успяхме да запазим качеството на услугите. Съхранили сме и персонала напук на кризата, сподели Здравко Карамитев.

Хосписът е единствен в страната със собствена картинна галерия-„Милосърдие”. Наскоро в нея бе открита изложба. Средствата от откупените творби ще отидат за издръжката на заведението. От съществуването на галерията са откупени творби за над 10 000 лева.

Удължаваме живота на пациентите при това с добро качество, заявява Здравко Карамитев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини