ДПС:Намалете цената на водата в Чакаларово

Неджми Али

Актуално питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за скъпата вода в някои села на община Кирково готвят народни представители от ДПС. След срещи с жителите на Чакаларово и Тихомир се очаква питането да бъде внесено от депутатът Неджми Али. Хората на Доган питат защо при положение, че „В и К „ не е направило лев инвестиции и водата е гравитачна, от началото на годината цената й е увеличена трикратно и надхвърля 1 лев за кубик.

Ще припомним, че предложението за поскъпване на водата бе направено от бившия директор на „ВиК” в Кърджали Милан Миланов. То бе защитено и от приемника му Славчо Славков. Държавната комисия по енергийно и водно регулиране въведе новите цени.

Народният представител Неджми Али ще поиска цената на водата да бъде намалена и Държавната комисия по енергийно и водно регулиране да преразгледа позицията си.

Както Кърджали бг вести писа над 70 на сто от жителите на Чакаларово бойкотират „В и К” и не плащат водата. Те направиха предложение на среща с вицепремиера Симеон Дянков да създадат свое водно дружество. Почти цялото село подкрепя идеята.

Питане към Плевнелиев по въпроса готвят и от СДС.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини