И.Таушанова срещу Х.Азис в битката за Кърджали?

Иванка Таушанова

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова е най-вероятния кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали, твърдят членове на партията. В партийните редици върви допитване, за това кой е най-предпочитания от герберите претендент за градоначалик. Вече са анкетирани структурите в Кърджали, Кирково , Ардино и Крумовград. Областното ръководство искало да чуе мнението и на малките общини, за това как да се спечели битката за Кърджали.

При анкетата в обръщение били пуснати няколко имена. Таушанова не била сред тях. Най-много симпатии събрал адвокат Георги Маргаритов. Неговата съпруга е от Девин и това ще обедини партийните редици, смятат запознати. Гербери твърдят,че Маргаритов е ново лице и за една година до изборите може да стане много популярен. Предишният кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали Стефан Чанев бил на по-задно място в класацията. Ще припомним, че на местните избори през 2007 г. той събра 2303 бюлетини или 5,68% от гласовете.

Не сме провеждали социологическо проучване сред гражданите за номиниране на кандидат за кмет,заяви за Кърджали бг вести лидерът на герберите в региона Цвета Караянчева.Тя обаче не отрече да има допитване вътре в партийните редици.

Таушанова сама изявила желание да се пребори с кмета на Кърджали Хасан Азис в пряк двубой за Белия кораб,твърдят гербери. Тя демонстрира твърда политика спрямо градоначалника и печели симпатии на хардлайнерите в партията. Политиката й мобилизира електоратът с откровени антидепесарски настроения.

Последният скандал с кметовете на общини, само укрепи имиджа й на безкомпромисен борец срещу четата на Сокола.

Източници от „Атака” твърдят, че курсът и се ползва с подкрепата на националистите. Кандидатурата й не се изключва от сметките им в битката за Кърджали.

Таушанова се ползва със симпатиите на лидерът на тракийци Яни Янев. Той работи при нея в областна администрация и според осведомени се опитва да се измъкне от съюза със социалистите в рамките на Гражданското обединение за Кърджали, създадено за изборите преди 3 години.

Което е най-важно личността на Таушанова се ползва с безрезервната подкрепа на централното ръководство на партията и на областния координатор Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини