Глобяват родопчанин заради шумна лада.Преглед на регионалния печат

79 годишна жена от Кърджали пише до „Нов живот”:”Синът ми е болен,помогнете!”.Мъжът от три месеца е без диагноза,без лечение,без пари,стопил се е от 110 на 80 килограма.Това е водещата тема на най-стария всекидневник в Кърджали.

Вестникът съобщава още, че Тубдиспансерът става отделение на болницата.

Ключова тема е и ученическият протест в Джебел срещу нов директор.

  Ученици в Джебел на протест срещу нова директорка,е водещото заглавие на всекидневникът „Арда нюз”. Децата не искат Шерифе Исмаил, която е назначена въпреки,че предшественичката и Незиха Хасан е спечелила обявения конкурс. Хасан бе уволнена след като изкара тримесечен изпитателен срок. Медията публикува и протестно писмо от учителите и служителите на школото, както и от родители и общественици от града адресирано до началника на регионалния инспекторат по образование, областния управител и кмета на общината.

 200 евро глоба на родопчанин заради шумната му „лада”, съобщава на първа страница вестник „Родопи войс”. Санкцията ще плати жител на Мадан,защото старата му кола издавала висок шум в покрайнините на Ксанти. Хюсеин М. бил спрян от гръцки полицейски патрул, край казармите на града и е бил глобен.

Медията разказва как 16 души са изнесли близо 2 тона сребро за десетки милиони левове през 1984 г.

Георги Кулов                                                                         

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини