Славейковци с факелно шествие в Деня на будителите

Славейковци ще отбележат по традиционен начин един от най-светлите родни празници - Деня на народните будители.
Всяка година техните огнени факли осветяват пътя им от центъра на града до училището. И тази година ученици от СОУ "П. Р. Славейков" ще пренесат символично пламъка на познанието в чест на българските просветители. Организират кратко тържество пред паметника на Васил Левски пред сградата на Община Кърджали на 1 ноември от 17,30 ч, където ще запалят факлите и ще тръгнат на факелно шествие към своето училище. Макар и неучебен, за тях денят ще бъде празнично ангажиращ.
Във връзка с Деня на будителите за петокласниците на СОУ "П. Р. Славейков" е организирана екскурзия до град Пловдив. Предвидени са няколко обекта за посещение, като централно място в програмата заема Панагюрското съкровище.
В седмицата преди 1 ноември започна и работата по дейностите, свързани с набиране, обобщаване и систематизиране на информация за личностите, чиито имена носят улиците, паметниците и обектите с културно-историческо значение в района на училището. Тази кампания на МОМН е свързана с популяризиране на информацията чрез изписването й на указателните табели. В "Славейков" вече има сформирана комисия и екипи по направления. Резултатите от работата им ще бъдат оповестени в началото на месец декември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини