Студията за красота в Кърджали празни, жените се занемариха

Козметичка разкрасява баби в хоспис

Кърджалийки спряха да дават пари за козметик и започнаха да се разкрасяват в къщи. Кризата накара местните хубавици да отрежат дори най-неприкосновеното перо от фонда “И аз съм човек”,което бе предназначено за козметичките. От месец студията за красота са празни. Маникюристки, масажистки, фризьорки клечат пред помещенията в очакване на клиенти.

Старите кримки в бранша заявават, че такава криза не помнят. Имало катастрофален спад на посещения. Много от местните красавици са ограничили поръчките до прическа,  маникюр и декорация. Педикюрът останал в летния сезон. Масажите са забравени.

  Кърджалийки се занемариха. Чака ни тежка зима, констатират тарторите в бранша.

Причина за ниското търсене е и големият брой студия за красота. От пет преди години сега техният брой се е увеличил десетократно. Куцо, кьораво ,сакато се захваща да регистрира фирми по Търговския закон и да отваря ателиета. Повечето от правещите първи крачки в бранша нямат квалификация и майсторски свидетелства. Всеки обаче тръгва на лов за клиенти сваляйки цените и удряйки утвърдените козметички.

Преди 15 години имаше такава вълна на гаражните бакалии, сега дойде модата на гаражните ателиета за красота. И тя ще отмре, но добрите в занаята също ще оредеят, прогнозират капацитети в бранша.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини