Тонка Николова с награда от национален пленер по фотография

На 22 и 23 октомври в Кърджали за  трета поредна година се проведоха  двата конкурса за рисунка и фотография под надслов „ Вълшебният свят на Родопите”. Те са част от Националните дни на детското изкуство по случай празника на Кърджали .   Млади таланти от цяла България в продължение на два дни имаха възможността да  се насладят  на  вълшебната природа на Родопите,  богатото, историческо минало, фолклора и бита на хората от този край на родината. Добрата организация  и интересните запознанства  подсилваха   доброто настроение и усмивките.

ГПЧЕ „Христо Ботев”, която е редовен участник в различни национални състезания и инициативи, беше достойно представена от  трима представители - Тонка Николова,  Борислава Делчева  и Ангел Тенев ,  чиито нестандартни фотографии  впечатлиха  гости и жури   с богатството на теми,  креативност и ярък колорит. Трябва да споменем и за останалите  сериозни конкуренти , които макар да се състезаваха от името на ОДК-Кърджали, са възпитаници на Гимназията като например  класираната на второ място Емел Караибрям  и отличения  Христо Генов

 Тонка Николова от френската паралелка в 12 клас  получи поощрителна награда и грамота  от г-жа Елисавета Кехайова – зам.- кмет по хуманитарни дейности  и поздравления от г-жа Емилия Владева, Началник РИО- Кърджали.

Конкуренция  на национално ниво и състезателен дух бележеше и тазгодишното издание на пленера. Престижният  форум по всеобщо мнение вече е традиция и очаквано събитие не само за  град Кърджали, а  възпитаниците на  Гимназията дадоха сигурна заявка за бъдещи успехи и награди в областта на фотографията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини