Общините без пари от проекти. Преглед на регионалния печат

Общините без пари  от проекти е водещото заглавие на всекидневникът „Нов живот”. Вестникът цитира кметът на община Черноочене Айдън Осман, който казва, че довършва стари проекти, а пари за нови няма.

 Кърджали е един от най-бедните райони в страната, в който децата мизерстват, пише още „Нов живот”.Той се позовава на национална статистика.

Основна тема на всекидневника е самоубийствения тероризъм. Публикувано е интервю с експерта по проблема Ангел Митрев.

Селата Мост,Широко поле,Глухар,Перперек и Жинзифово са населените места с най-много случаи на домашно насилие в Кърджалийско. Това сочат данни на Специализирания кабинет за защита на жени жертва на насилие в Народно читалище „Обединение 1913”,пише всекидневникът „Арда нюз”. Изработва се информационен справочник за всички институции, които имат отношение към домашното насилие.

707 лева струва квадратен метър на жилище в Кърджали, пише още вестникът.

„Кървавата паша в Глухар” се връща на 1 инстанция” е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”. Медията разказва за случая, в който 63-годишен мъж от Глухар бе наръган с нож от свой съселянин и почина от раните си.  Кавгата избухва заради паша на животни. Убиецът получи присъда от 6 години, но делото е върнато на първа инстанция.

Задържани са двама бракониери на язовир „Студен кладенец”, съобщава още медията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини