4 °C

Първо място на национално състезание по природни науки за "Славейков"

Проектът "Звездна карта на Северното небе", разработен и представен от екип ученици от СОУ "Петко Рачов Славейков", обра овациите на проведеното в Кърджали ІХ Национално състезание по природни науки в дните 22-24 октомври.
Състезанието протече в два етапа: първият бе организиран като постерна сесия, а във втория екипите представиха защита на проектите си чрез презентации.
Емилиа Минчева от ХІа клас и Георги Кирев от ХІІа клас със своя научен ръководител Христо Банев завладяха вниманието на жури и участници с ученическия проект "Звездна карта на Северното небе". Близо 150 участници от много български градове заедно с преподавателите си отдадоха предпочитанието си на този проект и той бе най-високо оценен и класиран на първо място след проведените специални анкети. Журито също отдаде дължимото на изработката и приложението й в практиката, като оцени "звездната карта" с отличен.
Успоредно със суперлативите и високата оценка, Емилия и Георги получиха пропуск за университетско образование с призната оценка "отличен". В класирането на журито те споделят това признание с Иван Начевски и Христа Кадиева от СОУ "Отец Паисий", следвани непосредствено от  Адриана Стефанова, Деница Димитрова и Георги Арабаджийски от ГПЧЕ "Христо Ботев".
Във възрастовата група на по-малките отлично се представиха еколозите от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" с ръководител Елена Топалова, които се наредиха на второ място в България според оценките на журито.

За славейковци най-ценният резултат от състезанието са многобройните контакти и новите приятелства, които се зародиха.
Част от участниците в националния форум, представители на градовете София и Варна,  посетиха СОУ "Петко Рачов Славейков" по покана на Емилиа и Георги и останаха изключително впечатлени. Реакцията им показа изумление, че съществува такова училище в България.
Друг славейковец - Сеяр Салим от ХІІа клас представи проект на Астрономическата обсерватория "Цифрова астрофотография".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини