Електронни очи дебнат за наркопласьори край школа в Кърджали

Училища в Кърджали монтират видеокамери в дворовете си за да следят дали наркодилъри зарибяват учениците им. Електронните очи сигнализират и в случаи когато външни лица рекетират учениците за пари. Засичат се хулигани-побойници,които кръжат около школата.За сега фирмата която ги поставя в Кърджали е „Аланц”.Две са школата оборудвани с камери- Езиковата гимназия и СОУ „Йордан Йовков”.

С камери се охранява и футболното игрище, което бе изградено тази година в двора на гимназията. Наскоро бяха спипани благодарение на видеонаблюдението гамени,които разкъсват мрежата на оградата, вместо да поискат ключа от входния катиран за да поиграят в почивните дни.

Видеонаблюдението което се осигурява е денонощно. Когато се забележи инцидент се праща патрул, който се намесва на място.

Освен училища към охранителни видеокамери прибягват и много фирми от Кърджали, Момчилград и Джебел. Те предпочитат да ползват видеонаблюдение, отколкото обикновена сигнално-известителна техника. Записите от камерите се пазят и винаги може да се проследи кой влиза в обектите им и с какво излиза от тях.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини