12 °C

ФИ.КОМ 6

Първанов на тържествената сесия за Деня на Кърджали

Георги Първанов и Хасан Азис

Президентът Георги Първанов бе гост на тържествената сесия на общинския съвет в Кърджали посветена на 98 години от освобождението на града.  Държавният глава седна сред гражданите в залата.  Той изслуша словата на председателя на Общинския съвет Сейфи Неджиб, на кмета Хасан Азис и на гостите на Деня на Кърджали. Поканени на сесията бяха народниите представители Цвета Караянчева от ГЕРБ и Димчо Михалевски от Коалиция за България. Депутатите от ДПС получили поканата едва тази сутрин и не успяха да присъстват на заседанието.

Днес празнуваме свободата извоювана преди 98 години. Тази дата за нас се съизмерва с  Трети март и Шести септември. Кърджали е пример за българския етнически модел. Това заяви в приветствието си към общинските съветници председателя на местния парламент Сейфи Неджиб. Той подчерта, че няма бъдеще без минало. Ние сме чяст от единната и неделима българска нация, подчерта Неджиб.

 Кметът на Кърджали Хасан Азис посочи, че общината е третата в страната по брой на договори за проекти по оперативните програми. Те са общо 12. Преди нас са само общините Габрово и Варна. След нас се нарежда столицата.

 Общо 65 приватизационни сделки за над 3 млн. лева е сключила общината в условия на криза, каза още градоначалника.

 Той бе горд, че първата онлайн сватба в страната се е състояла в Кърджали. Предстои освен по Мрежата сватбени тържества да се предават и от мобилните оператори. Така много роднини в чужбина ще имат възможност да гледат церемониите директно от Кърджали.

 Градоначалникът подчерта, че наскоро 25 000 души са се подкрепили подписка в защита на местната власт в Кърджали.

 Народният представител Цвета Караянчева подчерта, че общината има зелен сфетофар в усвояването на еврофондовете. Ще има ефективен граждански контрол за харчените средства, врече се Караянчева.

 Областният управител Иванка Таушанова прочете приветствен адрес от премиера Бойко Борисов. Приветствия имаше от председателя на парламента Цецка Цачева, от министър Вежди Рашидов, от евродепутатката Филриз Хюсменова.

 Кметът на побратимения град Текирдаг от Турция  Адем Далгъч подчерта, че в неговата страна очакват падането на визите за да развиват туризъм с Кърджалийско.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини