Първанов на тържествената сесия за Деня на Кърджали

Георги Първанов и Хасан Азис

Президентът Георги Първанов бе гост на тържествената сесия на общинския съвет в Кърджали посветена на 98 години от освобождението на града.  Държавният глава седна сред гражданите в залата.  Той изслуша словата на председателя на Общинския съвет Сейфи Неджиб, на кмета Хасан Азис и на гостите на Деня на Кърджали. Поканени на сесията бяха народниите представители Цвета Караянчева от ГЕРБ и Димчо Михалевски от Коалиция за България. Депутатите от ДПС получили поканата едва тази сутрин и не успяха да присъстват на заседанието.

Днес празнуваме свободата извоювана преди 98 години. Тази дата за нас се съизмерва с  Трети март и Шести септември. Кърджали е пример за българския етнически модел. Това заяви в приветствието си към общинските съветници председателя на местния парламент Сейфи Неджиб. Той подчерта, че няма бъдеще без минало. Ние сме чяст от единната и неделима българска нация, подчерта Неджиб.

 Кметът на Кърджали Хасан Азис посочи, че общината е третата в страната по брой на договори за проекти по оперативните програми. Те са общо 12. Преди нас са само общините Габрово и Варна. След нас се нарежда столицата.

 Общо 65 приватизационни сделки за над 3 млн. лева е сключила общината в условия на криза, каза още градоначалника.

 Той бе горд, че първата онлайн сватба в страната се е състояла в Кърджали. Предстои освен по Мрежата сватбени тържества да се предават и от мобилните оператори. Така много роднини в чужбина ще имат възможност да гледат церемониите директно от Кърджали.

 Градоначалникът подчерта, че наскоро 25 000 души са се подкрепили подписка в защита на местната власт в Кърджали.

 Народният представител Цвета Караянчева подчерта, че общината има зелен сфетофар в усвояването на еврофондовете. Ще има ефективен граждански контрол за харчените средства, врече се Караянчева.

 Областният управител Иванка Таушанова прочете приветствен адрес от премиера Бойко Борисов. Приветствия имаше от председателя на парламента Цецка Цачева, от министър Вежди Рашидов, от евродепутатката Филриз Хюсменова.

 Кметът на побратимения град Текирдаг от Турция  Адем Далгъч подчерта, че в неговата страна очакват падането на визите за да развиват туризъм с Кърджалийско.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини