„Приятели от дълго време”идват на гости на славейковци

Днес в СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали  посрещат  група от гр.Оуденаарде, Белгия.. Посещението се осъществява по проект „Приятели от дълго време” / Long Time Friends и е отговор на визитата на славейковските ученици и учители, които бяха при своите връстници  от училище SINT- BERNARDUS COLLEGE /OUDENAARDE през месец септември.

По време на своето посещение славейковци  присъстваха в учебни занятия; представиха с презентации не само своето училище, но и родния си град и родина; запознаха се с историята и забележителностите на гр.Оуденаарде; посетиха столицата на ЕС- Брюксел; столицата на шоколада Брюж и града с най-стария и голям университет в Белгия - Гент....

Създадените приятелства, контакти, впечатления  са доказателство, че   този  проект има бъдеще и такъв тип проекти са прекрасна възможност учениците на СОУ”Петко Рачов Славейков” да практикуват и усъвършенстват своя английски език.

Младежите са единодушни, че това е било най-хубавото пътуване в живота им, а възможностите за непрекъснат контакт с белгийските ученици чрез интернет прави приятелските отношения действително трайни. Още по-голям принос за доброто разбирателство и ползата от разменените посещения е фактът, че учениците посрещат гостите в дома си и общуват с тях практически 24 часа в денонощието.

Екипът от кърджалийското училище е подготвил атрактивна програма за белгийската група, като официалното им посрещане е предвидено за 9.00 часа в петък.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини