Учени дават идеи на Кърджали. Преглед на регионалния печат

185 учени дават идеи на Кърджали, съобщава от първата си страница всекидневникът „Нов живот”.Представители на 61 изследователски института от България и чужбина свика Съюзът на учените вчера.

Събарят незаконни пристройки в кв.”Възрожденци” на областния град е другата водеща тема. Бутат незаконните гаражи на собственици на апартаменти в бл.26.

Токсична заплаха дебне и България,пише още „Нов живот”,като прави преглед на авариите с хвостохранилища в страната.

 Темата за мащабната научна конференция е водеща и във всекидневника „Арда нюз”.Вестникът отбелязва, че светила на българската научна мисъл са разисквали връзката общество-наука.

Само 25 на сто от фирмите в Кърджалийско са пререгистрирани в момента в окръжния съд. Крайният срок е до 31 декември т.г.  Очакват се опашки,пише още „Арда нюз”.

София прави онлайн сватби по примера на Кърджали,пише още вестникът.

Чистачка опази имота си от багери…само 4 часа е водещото заглавие на вестник „Родопи 24х7”.Медията се спира на акцията по разрушаване на пристройка в кв.Възрожденци.

  Над 200  родопчани работят като „мулета” в контрабандните канали на турски цигари, които преминават през Кърджали и Хасково, съобщава още „Родопи 24х7”. Нашенци пренасяли стоката от един град в друг, за което получавали възнаграждение.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини