Елитът на Кърджали вече се лекува в Турция

Елитът на Кърджали вече се лекува в Турция. Много местни представители на политиката,вероизповеданията и културата прескачат до южната ни съседка за да търсят медицинска помощ при по-сложни случаи.Причината е кризата в нашето здравеопазване.Обикновено нашенци лежат в болници в Истанблул и Бурса.

Пътят бе прокаран от бившия главен мюфтия Фикри Сали. Той претърпя две присаждания на костен мозък в Турция.

На лечение в Бурса преди време бе областният лидер на ДПС Бахри Юмер.

Вторият човек в ДАИ Юсеин Мюмюн пък ползва клиниките в Истанбул за сложни операции на внука си Кан. Във възторг е от турските специалисти.

В истанбулска клиника се лекува и синът на известния наш художник Джамал Ямурлов-Илиян.

Според крумовградчанина Шукри Сюлейман изселник в Бурса през последните години здравеопазването в Турция се е развило много бързо.В  престижни клиники работят специалисти завършили на Запад. Медицинската техника е на световно равнище. Може да се каже, че България започна да изостава в медицината и това е причината за интереса към Турция, казва Шукри Сюлейман.

Само в  Анадолския медицински център "Джон Хопкинс" в Истанбул постъпват за лечение  стотина пациенти   от България.

Пациентите от България се увеличават непрекъснато и в момента са най-много, съобщава проф.Тунджер Сезер, неврохирург в болницата, който успешно лекува и епилепсия. Голяма част от българските пациенти имат онкологични заболявания и обикновено пристигат късно, когато ракът вече е в напреднала фаза, допълва медикът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини