60 Коран курса за година в Кърджалийско

60 курса по изучаване на Корана е провело от началото на годината сред децата в Кърджалийско районното мюфтийство. Ученици са обучавани да наизустяват свещената книга на мюсюлманите в Кърджали, Ардино, Момчилград и селата. Наети са учители, които да напътстват подрастващите. Заплатите им се плащат от Главното мюфтийство на Мустафа Алиш Хаджъ.

Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия Бейхан Мехмед.

 Смятам, че в училищата на региона, а и в страната трябва да се въведе вероучение. Да се изучават православие, ислям и католицизъм-традиционни вероизповедания в страната. По този въпрос сме на едно мнение с енорийския свещеник отец Петър, подчерта Бейхан Мехмед. Според него това е начинът да се спре проникването на сектите и на радикалния ислям.

  Той съобщи, че наскоро трима ученици от Кърджалийско са участвали на Национално състезание по основни познания за исляма в Мадан и Рудозем. Кърджалийци се класирали на 8 място от 18 отбора от цялата страна. Победители станали техни връстници от Гоцеделчевско, където исляма се изучава като свободноизбираем предмет.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини