Владислав Дунгов отличен сред 3000 за наука

Тази  година   фондация „Димитър Бербатов” гордо застана зад възможността да подкрепи постиженията на децата в областта на изкуствата, науката и спорта по проект „Награди за успелите деца на България". Основната цел на проекта е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия.  Включването в книгата „ Успелите деца на България” е особено престижно и е  доказано успешно средство да се оценят многократни постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.

          Сред над 3000 номинации  Владислав Дунгов от 10А1 в ГПЧЕ „Христо Ботев” бе  одобрен   по строгите изисквания  на проекта и бе отличен в област „Математика”. Първото място в IX областен математически турнир  с международно участие го нареди сред най- добрите в  тази област.

Заслуга  за безспорния успех на младия математик имат неговите преподаватели,  които  не само усъвършенства заложбите му , но и стимулира неговите изяви.

Влечението на Владислав към точните науки е  всеизвестно сред съучениците и учителите му. Той спечели и второ място / сред  900 участници/  на математическото състезание „ Европейско кенгуру”.

Постиженията на всеки възпитаник   от елитната гимназия  е победа, заслужаваща специално внимание, защото това  са утрешните успели  личности на България, а днес  - лидери в своето училище.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини