Младеж се жалва от полицейско насилие.Преглед на регионалния печат

Основната тема на вестниците в Кърджали е вчерашното оплакване на 17 годишния  Димитър Славчев , че е станал жертва на полицейско насилие.

На първата си страница „Нов живот” пише, че младия човек е станал неволен участник в екшън, завършил с ареста му. Момчето обвинява служителите на реда, че са му нанесли тежък побой.

Водеща тема е и предложението поетът и драматург Филип Хорозов да бъде обявен посмъртно  за почетен гражданин на Кърджали.

Киви зрее в квартал „Гледка” правят компот от него е друга любопитна тема на медията.

  Дядо обвинява кърджалийската полиция в насилие спрямо внука му, пише на първа страница всекидневникът „Арда нюз”. Той посочва, че зам.директорът на МВР в Кърджали  Иван Иванов опровергава категорично твърденията, че при задържането на Димитър Славчев полицаите са превишили правата си.

Кметът Хасан Азис връчи почетен знак на посланика на добра воля графиня Естер дьо Помери, която гостува в Кърджали, отбелязва още вестникът.

 Темата за жалбата от полицейско насилие е водеща и за вестник „Родопи 24х7”. Той цитира главния секретар на МВР Калин Георгиев според, който става дума за груба проява на младежи. Няма полицейско насилие , категорични са от полицията

Друга водеща тема за медията са арестите на МВР и ДАНС на активисти на организацията „Ал Уакф Ал Ислями”.  След акция „Имамите „ е образувано досъдебно производство срещу организирана престъпна група,съобщава медията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини