Прасешки "концерт" прикривал работилница за фалшива валута

Mашина за изработването и отпечатването на фалшиви евро и долари e иззета при акция в село край Казанлък. Трима души са задържани. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Акцията е реализирана при осъществяване на престъпна сделка за около 50 хил. евро в град Шипка около Казанлък. Банкнотите са изключително добро качество, каза Цветанов, предаде Фокус.

"Машината е иззета село край Казанлък – Долно Сахране. Там имаше две къщи, в едната къща е има малко хале, където е била инсталирана машината и когато тя работи, до нея има едни прасета, които през това време доста добре квичат и просто заглушават шума от машината. Всичко е направена много професионално и с добра възможност да бъде прикрито”, обясни Цветанов. По думите му машината е изключително добро състояние, много професионална.

Задържани са трима производители и разпространители на фалшиви банкноти, двама от тях са криминално проявени за грабежи. Процесуално-следствените действия продължават и днес.

"Много усилия се полагат от Европол и от всички европейски партньори за локализирането на отпечатването и къде всъщност епицентъра на производството на фалшивите евро. За голяма съжаление ние сме може би част от тази хубаво организирана престъпна схема за печатане и разпространение на подобни фалшиви банкноти”, каза Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини