Бизнесмен се жалва от самоуправство,прокуратурата пас

 Бизнесменът Мариян Сиджимов обяви, че е жертва на самоуправство. Имуществото на държан от него под наем ресторант до село Калоянци на брега на яз”Студен кладенец” е било изхвърлено на дъжда и слънцето от Стефан Тепелиев и бодигардовете му. Сиджимов сезирал районна прокуратура в Кърджали, но от там отказали да образуват наказателно производство.

  Сагата започва през пролетта. Сиджимов държи под наем ресторант, пет бунгала и хале, взети с договор от физическото лице Йордан Радков. Появава се Стефан Тепелиев, който се представя за съдружник на Радков и заявява, че трябва да събори едно от бунгалата. Сиджимов се съгласява. Тепелиев настанява работници в още две бунгала. След това изхвърля от една от постройките бащата на Сиджимов, който нощем охранява обекта. Накрая изнася цялото оборудване на ресторанта-хладилници,маси,столове,посуда,машини на дъжда.

  В същото време Сиджимов получава писмо от фирма „Екозона бг”ЕООД със собственик Йордан Радков,в  която го уведомяват, че договорът се прекратява в едноседмичен срок. Според закона обаче такъв договор може да се преустанови с предизвестие от един месец, твърди Сиджимов. Освен това той има споразумение с Радков, а не с фирмата му.

Сиджимов подава две жалби в прокуратурата. Едната е за изхвърлянето на баща му от бунгалото и втората за изнасянето на имуществото му от ресторанта, без негово разрешение. Той иска магистратите да разследват Стефан Тепелиев за самоуправство. Прокурор Чавдар Чавдаров отказва да образува наказателно производство. Аргументира се с това, че Тепелиев е трябвало да ползва елтабло в ресторанта.

 Димитрина Делчева, говорител на прокуратурата потвърди, че има отказ за образуване на досъдебно производство. На Сиджимов е дадена законовата възможност да обжалва решението на районните магистрати пред Окръжна прокуратура.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини