ДПС:Бият мъж в полицията в Кърджали

Зам-шефът на ДПС  и народен представител Лютви Местан поиска от парламентарната трибуна  да се състави анкетна комисия от депутати, която да разледва случаите на полицейско насилие. Заместникът на Доган настоя лично премиерът Борисов да назначи проверка във вътрешното министерство. ДПС внесе декларация за нов случай на полицейски произвол в Кърджали.

Според Движението насилие  е извършено над 67 годишен мъж,привикан за проверка. Той влиза жив и здрав в участъка, но излиза с охлрузвания и кръвонасядане, съобщи Лютви Местан.Според него случаят с нахлуването в дома на семейство Мустафови  не може да се определи като прецедент, след като подобни инциденти зачестяват.

   Който е извършил административно нарушение, ще си плати глобата. Ако е извършил престъпление, ще получи присъда, но съдът ще определи присъдата, а не полицията. Не ми е известно Наказателният кодекс да дава права на МВР като на съд. Не ми е известна наказателна разпоредба, която да предвижда шамари, юмруци или ритници, заяви още Лютви Местан.

 Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини