Езиковата отбелязва Европейския ден на езиците

Учениците от Езиковата гимназия отбелязаха днес Европейския ден на езиците, който се чества по традиция на 26 септември от 45 държави. Проявите в елитната гимназия  започнаха още от началото на седмицата със създаването на многоезични информационни каталози, изготвени от учениците в различните  класове и чуждоезикови профили. Възпитаниците на гимназията  са известни с умението си да съчетават полезното с приятното, затова  са предприели „смели” мерки – да ги  четат на език, който не знаят, но искат да научат. Новоприетите осмокласници в следобедните си занимания   пишат  популярни изрази на  чуждия език, които изучават и преборват забавни лингвистични викторини и кръстословици. Изписаните от тях цветни листове ще бъдат прибавени към многоезични каталози.

Ефектна презентация във фоайето на гимназията запознава през целия ден гости, учители и ученици с подробности, свързани с  Европейския ден на езиците. Честването  ще продължи  с беседа „Семейството на мултилингвизма”, организирана от Жан Дьолег, в която участие ще вземат  преподавателите  по френски език  и  учениците от  френските паралелки в гимназията.

Перфектното владеене на чуждия език е  богатството, с което разполагат възпитаниците на училището и те ежедневно се  стремят да го усъвършенстват, заявиха от ръководството на гимназията.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини