Гроздето сладко,цените кисели.Преглед на регионалния печат

„Гроздето сладко,цените кисели” е водещото заглавие на всекидневникът „Нов живот”. Вестникът описва неволите на лозарите в Ивайловградско. Те настояват държавата да се намеси, както е при изкупуването на тютюна. Местните изби не могат да поемат тазгодишната реколта. Идват гърци,но те се пазарят яко.

„Историческо побратимяване” е другото водещо заглавие на медията. Тя отбелязва подписването на договор между Кърджали и Комотини вчера.

Вестникът публикува обстойно интервю с лидера на СДС в Кърджали Дора Христова.

„Кърджали и Комотини се побратимиха” е заглавието на първа страница на всекидневника „Арда нюз”. Медията отбелязва, че градоначалниците са подписали меморандум за сътрудничество, което ще даде тласък за развитието на двата района.

Над 60 жалби за два месеца са разгледани от омбудсмана на Кърджали, съобщава вестникът. Повечето оплаквания са свързани с устройство на територията и проблеми на собственосттта.

Основно четиво във вестника е интервю с кметът Хасан Азис, в което той разказва за опитите за политическа разправа с него , чрез вълна от проверки.

Водещото заглавие на вестник „Родопи воис” е посветено на демографските процеси в Кърджалийско и Смолянско. ”Родопчани:В Смолян и Кърджали също не е за живеене” пише медията. Тя сочи че хората от планината заобикалят центровете Смолян и Кърджали през изминалата година.

Село прави подписка за въвеждане на смъртното наказание, е другото водещо заглавие.Заради зверско убийство на жена в Мугла селяните искат драстичната мярка.

Парите кът,ще се молим за по-топла и по мека зима, заявяват градоначалниците в Кърджали в навечерието на зимния сезон, пише още „Родопи войс”.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини