Отпушват Ивайловград към Гърция. Преглед на регионалния печат

„На 9.ІХ отпушват Ивайловград към Гърция”. Това е водещата новина на всекидневника „Нов живот”. За тържественото откриване на нов контролно пропускателен пункт на българо-гръцката граница пристигат президентите на двете страни Георги Първанов и Карлос Папуляс. С тях ще бъдат министри, народни представители, областни управители, кметове. Откриването е посветено на 130-годишнината от установяването на дипломатически отношения.

Сагата около продажбата на халетата на бившия трикотажен гигант „Орфей” е другата водеща тема във вестника. Те се предлагат за 7 път за 7 милиона лева.

Фермери ще бойкотират Националното преброяване на земеделските стопанства в Кърджалийско. Те се аргументират с това, че назначените анкетьори били некомпетентни, а информацията незащитена.

Хлябът поскъпва с 30 стотинки, е другата основна новина в медията. Водещи експерти в бранша в Кърджали твърдят, че само една трета от пшеницата е годна за насъщния.

„Завод „Орфей” отново на тезгяха” е темата, която разработва на първа страница всекидневникът „Арда нюз”. Посочва се, че е насрочен търг, за да се удовлетворят вземанията на кредиторите към фирма „Орфей” АД. Припомня се, че дружеството е обявено в несъстоятелност от Окръжния съд в Кърджали преди 7 години.

Вестникът пише на първа страница и за ръста на строителството в Кърджали. Тенденцията се очертава през второто тримесечие на тази година.

133 са зрелостниците, явили се на есенната матура в Кърджалийско. Те писаха по темата „Словото за свободата в „Чичовци” на Иван Вазов”.

3 478 са социално слабите от Кърджалийско с молби за отопление през зимата, посочва медията.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини