Антенният проблем на iPhone 4 не се решава с обновяване на софтуера

Стив Джобс обяснява на Дмитрий Медведев как правилно трябва да се държи iPhone 4

Apple призна, че обновяването на софтуера не е в състояние да реши проблема с качеството на връзката на новия смартфон iPhone 4.

Напомняме, че компанията получи множество оплаквания от хората, купили си iPhone 4, които се жалват, че когато апаратът се държи с лявата ръка, връзката значително се влошава. Apple доста бързо реагира на тези претенции като заяви, че причината се крие в софтуера – индикаторът за сигнала не винаги показвал точна информация.

Сега обаче специалистите от центъра за поддръжка AppleCare казват, че обновлението на софтуера на iPhone 4 не решава проблема с антената, а просто прави работата на индикатора за нивото по-точна.

Влошаването на качеството на връзката се обяснява с особеностите на телефона – антената се намира в долния ляв ъгъл на апарата и се закрива, ако устройството се държи с „неправилната“ ръка. Според Apple, проблемът може да бъде отстранен като на комуникатора се надене защитна пластмасова лайсна Bumper, струваща обаче $30. Много потребители също откриха за себе си този метод, като облепиха новия си телефон с тиксо...

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини