Бразилия срази Кот д’Ивоар с 3:1

Националният отбор на Бразилия победи Кот д’Ивоар с 3:1 в мач от Група “G” на Световното първенство в ЮАР. Петкратният световен първенец тотално надигра противника си, заслужено спечели и се класира за осминафиналите на Мондиал 2010. С два гола се отличи Луиш Фабиано, което се и оказа ключово. В края на срещата на „Сокър Сити” обаче бе белязана от грозни сцени, вследствие на което Рикардо Кака бе изгонен от игра. Това обаче не повлия резултата и тимът на Карлос Дунга записа втората си поредна победа.

Резултатът откри Фабиано в 26-ата мин. Кака изведе нападателя на Севиля от дясно и той от непосредствена близост се разписа във вратата на Бобукар Бари – 1:0. В 50-ата мин. Фабиано удвои преднината на тима си. Той получи топката от дясно, освободи се от трима противникови защитника и безпроблемно вкара втория си гол. Елано Блумер направи преднината на бразилците класическа в 62-ата мин. Кака проби от ляво, подаде именно към Елано, който от 6 – 7 метра вкара топката във вратата на Бари – 3:0.

Почетното попадение за символичните гости бе дело на капитана Дидие Дрогба в 79-ата мин. Тиоте центрира в наказателното поле и необезпокояваният Дрогба вкара топката с глава от около 10 метра – 1:3, с което оформи и крайния резултат.

В самия край на срещата напрежението нарасна и само в рамките на три минути Кака получи два жълти картона и съответно червен. Това обаче не повлия и Бразилия вече мисли за участието си на осминафиналите, тъй като вече има 6 точки в актива си. Кот д’Ивоар е на 2-ро място с една точка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини