Португалия отнесе Северна Корея със 7:0

Националният отбор на Португалия постигна най-голямата победа до момента на провеждащото се в ЮАР Световно първенство по футбол, побеждавайки с убедителното 7:0 тима на Северна Корея в мач от група "С" на Мондиал 2010.

Първият гол за португалците, след извеждащо подаване в наказателното поле, вкара Раул Мейрейеш. Той се разписа в 28-ата минута на двубоя, който се игра на стадиона в Кейптаун. В 53-ата Шимао удвои след пас на Мейрелеш, а три минути по-късно резултатът стана класически, след като се разписа Уго Алмейда. В 60-ата минута Тиаго даде преднина от 4 гола на страната си, а само три минути, след като се появи в игра, Лиедсон отбеляза пети безответен гол за Португалия в 81-ата минута.

Имаше време и за Кристиано Роналдо да се разпише в 88-ата минута, а само една по-късно Тиго вкара второто си попадение в мача и седмо за Португалия, оформяйки крайното Португалия - Северна Корея 7:0.

Неразбирателството между Деко и треньора на Португалия Карлос Кейрош, след последната среща на тима, доведе до оставянето на състезателя на резервната скамейка, за сметка на Дани. Както е известно Деко коментира, че тактиката на специалиста в мача с Кот д’Ивоар (0:0) не е била правилна, а смяната му – неочаквана и несправедлива.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини