Samsung ще рециклират 1 млн. телефони

Стремежът към "екологичност" на имиджа на фирмите в момента допринася не само за защитата на околната среда, но и за бизнеса. Купувачите са особено чувствителни към това как производителите се грижат за природата и нерядко правят избор на мобилни устройства именно на база тези съображения - дори и когато телефоните напимер не са с най-добрите характеристики.

Общоизвестен проблем е, че потребителите купуват стотици милиони мобилни телефони, заменяйки старите модели с по-нови. Най-често вече непотребните мобилни устройства просто събират прах в чекмеджета, макар да биха могли да бъдат рециклирани. Сега Samsung решиха да се заемат с този проблем - и обявиха в САЩ старт на кампанията си March to a Million. В рамките й студенти и ученици ще бъдат приканени да съберат ненужни мобилни телефони за рециклиране. Samsung се надяват да предизвикат интереса на 7 млн. ученици и студенти от близо 9500 учебни заведения в САЩ. Като награди за участието в кампанията са предвидени билети за концерти на групата Hey Monday и 50 парични награди (по $1000).

Крайната цел на March to a Million, както подсказва названието, е събиране и изпращане за рециклиране на 1 млн. мобилни телефони. Вероятно има логика да стискаме палци на Samsung Mobile да реализират успешно тази кампания; не е изключено по нейния пример и други производители да се заемат с подобни акции, с които да спомогнат за опазването на околната среда.

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини