Samsung измести Apple от челното място по продажби на смартфони през първото тримесечие

Южнокорейската корпорация "Самсунг" (Samsung) е изпреварила американската технологична компания "Епъл" (Apple) и е заела челното място по продажби на смартфони в света през първото тримесечие на 2024 г. Това сочат предварителните данни от изследване на фирмата за пазарни проучвания в сферата на технологичния сектор "Интернешънъл дейта корпорейшън" (Ай Ди Си) (International Data Corp. - IDC), предаде ДПА, цитирана от БТА.

Продажбите в световен мащаб са се увеличили със 7,8 на сто на годишна основа (спрямо първото тримесечие на 2023 г.) до 289,4 милиона смартфона, посочва Ай Ди Си. Компанията "Самсунг" е продала 60,1 милиона от тях, а корпорацията "Епъл" е реализирала на пазара 50,1 милиона от своите мобилни телефони "айФон" (iPhone), по оценки на консултантската компания. Това означава, че делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината, а на американския й конкурент е намалял до 17,3 на сто.

В първата петица на най-продаваните смартфони в света влизат още китайските марки "Сяоми" (Xiaomi), "Трeншън" (Transsion) и "Оппо" (OPPO).

Смартфоните "Трeншън", които са популярни в Африка, бележат ръст на продажбите си от около 85 на сто на годишна основа, посочва Ройтерс. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини