Приложение за iPhone спасява жертви на инфаркт

Програмата, която се очаква да помогне на хиляди хора, страдащи от сърдечни проблеми, бе разработена от британски медик. Приложението, наречен iResus, е безплатно и дава пълна информация на това, как да помогнем на човек, който е получил инфаркт.

До момента програмата е свалена повече от 5000 пъти, въпреки че е налична едва от 2 седмици. Създателят на приложението Др. Даниъл Лоу е консултиращ анестезиолог в Кралската Обединена Болница в Бат.

Той е включил в iResus последователност от въпроси за състоянието жертвата, чиято цел е, посредством отговорите, да предложи най-подходящите медоти за да помогнем на човека.

"Въпреки, че всеки медицински работник е трениран да се справя със ситуация на инфаркт, това не е нещо, което се случва всеки ден. Смятам, че приложението, което създадох ще бъде от еднаква полза и на медици, и пациенти.", коментира Др. Лоу.

Програмата можете да изтеглите от Интернет във вариант за не тренирано лице и за медицинско лице, като и в двата случая достъпа до приложението е напълно безплатно.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини