Поставиха под стража мъжът отвлякъл непълнолетна в Кърджали

На 13 май 2024 г., Окръжен съд – Кърджали взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Г.М., на 28 години, от гр. Кърджали, на когото са предявени обвинения за това, че: на 06.05.2024 г. в гр. Кърджали е отвлякъл другиго - лице, ненавършило осемнадесетгодишна възраст, а именно: петнадесетгодишно момиче – престъпление по чл.142, ал.2, т.3, предложение второ от Наказателния кодекс, както и за това, че: на 06.05.2024 г. в с. Солище, общ. Кърджали се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, а именно: петнадесетгодишно момиче - престъпление по чл.152, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс.

В мотивите си съдът прие, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Г.М. е извършил престъпленията, за които му е предявено обвинение и за които законът предвижда наказание „лишаване от свобода“. Съдът прие също така, че е налице и реална опасност същият да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и/или протестирано пред Апелативен съд – Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от Наказателно – процесуалния кодекс обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда

Христина Русева

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини