"Пролетно настроение" превзе фоайето на читалището

    Изложбата „Пролетно настроение“ на първомайските художници поднесе такова разнообразие от материали, стилове и жанрове, каквото е и разнообразието, което ни поднася настоящата пролет. Откриването на изложбата  по традиция се състоя  на 9 май, в присъствието на организаторите от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, кмета на общината Николай Митков, председателят на ОбС Светозар Славчев,  много общественици, близки и приятели на художниците.

    Към „обичайните заподозрени“  Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова, Магдалена Хубенова, Йорданка Янкова, Ангел Попчев, Наталия Георгиева, Наталия Димчева и Николай Чурчулиев, този път се присъединиха Николина Андреева и Мария Петкова. Двете художнички не веднъж са редили изложби в читалището, но до сега са били с картини на техни ученици.

    Още двама художници попълниха секцията „Изобразително изкуство“ - Неделчо Марков и  Недка Терзиева. Двамата са доскорошни емигранти, намерили своята причина да се завърнат в България. И докато Неделчо Марков дигитализира изкуство си, превръщайки го в технологичен продукт, Недка Терзиева развива собствено ателие и мечтае за самостоятелна изложба.

    Кметът на общината Николай Митков използва събитието, за да връчи благодарствена грамота на художниците. Той им благодари за прекрасните изрисувани яйца, с които се окичва Първомай по време на великденските празници през последните 5 години. До името на всеки художник беше поставена снимка на изрисувано от него яйце.

    Всеки от присъстващите художници получи цвете от кмета, от председателя на ОбС и от председателя на читалището Ана Сиракова. Цвете поднесоха и от Центъра за обществена подкрепа.

    Картините ще останат да красят фоайето на втория етаж на читалището до края на месец май.

    Теодора Кирякова

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини