P!nk даде на съд Pharrell

P!nk подаде съдебен иск срещу Pharrell Williams заради неговия опит да регистрира като търговска марка името P.Inc.

Адвокатите на певицата съдят известния продуцент заради приликата на търговската марка с нейния сценичен псевдоним (рожденото име на звездата е Alecia Beth Moore). 

Според документите, подадени от екипа на изпълнителката в съда, още през 2001 г. тя официално е регистрирала търговската марка „PINK“ и смятат, че настоящият опит на Pharrell да използва много подобен бранд като наименование ще навреди на бизнеса на певицата.

„Марката P.Inc е подобна на марката PINK визуално, по звучене, значение и комерсиално отражение“, се казва в жалбата. Стоките и услугите са идентични и/или много подобни. … P.Inc е много вероятно да продава и промотира продуктите си по същите канали за търговия и на същите клиенти като P!nk“.

Представителите на P!nk настояват съдебните власти да разгледат жалбата им. 

Pharrell в момента е в съдебен спор и с бившия си партньор в Neptunes, Chad Hugo, след като Hugo обвини Williams за това, че е започнал процедура по придобиване на пълните права над търговската марка на продуцентското дуо без да се консултира с него.

Извън съдебните дела, през юни и юли P!nk ще изнася концерти в Европа в рамките на турнето си „Summer Carnival“, а после ще пренесе шоуто в Северна Америка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини