Ремонтират 54 улици в Кърджали

Предстои ремонт на общо 54 улици в град Кърджали и пет общински пътя. Обявени са процедури за избор на изпълнители. Ако няма обжалвания, до края на май те могат да приключат и да стартират ремонтите на улици и общински пътища, обяви кметът Ерол Мюмюн.

Пред журналисти той даде подробна информация за всички обявени процедури.

На 15 април е обявена  процедура за избор на изпълнители по ЗОП за основен ремонт на улична настилка и извършване на СМР на 17 основни улици в града  по 6 позиции на стойност 23 095 000лв. Крайният срок за подаване на оферти е 13 май, след което предстои избор на изпълнители и подписване на договори.
Проектът включва подмяна на настилка, прилежаща инфраструктура и подземна инфраструктура за някои от тях.
На 2 април е обявена открита процедура за  избор на изпълнители за основен ремонт, реконструкция и рехабилитация на пътища на територията на общината по 5 обособени позиции. Крайният срок за подаване на оферти е 2 май. Проектът е на стойност 19 827 092 лева.

На 16 април е обявена  процедура за текущи ремонти и подмяна на настилки на 37 улици, които бяха заложени в  приетата актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи. Те са обособени в 6 позиции, включват ремонт на улици в централна градска част, „Възрожденци, кварталите „Веселчане“, „Студен кладенец“, „Байкал“, Гледка и Горна Гледка. Крайният срок за подаване на оферти е 13 май. Предвидените средства за ремонтите са близо 5 милиона лева.

Освен процедурите за ремонт на улици в Кърджали и петте общински пътя, на 16 април е обявена процедура чрез открито състезание за избор на изпълнител на многофункционална детска площадка в кв. „Възрожденци“ с краен срок за подаване на оферти 10 май. Стойността на проекта е близо 530 000 лв.

Пълна информация за всички улици и предстоящи дейности е налична в профила на купувача на общината в електронната платформа за обществени поръчки “ЦАИС ЕОП”.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини