Откриха официално обновените обекти по проект за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в Кърджали

Официалната церемония се състоя на площад „Хаджи Димитър“ до обновеното кръгово кръстовище на пазара.

„В момента се намираме на обекта, на който е рахибилитарана инфраструктура и тротоари, въведено е енергоспестяващо улично осветление в стара градска част. Тя включва площад „Хаджи Димитър“ и улиците „Иван Вазов“, „Климент Охридски“ и „Добруджа“. Общата стойност на проекта е 1 500 000лв. и е с обща дължина около километър и половина“, съобщи зам.-кметът на Кърджали инж.Катя Митовска.

Обектът е част от инвестиционната програма на община Кърджали, която е на стойност 20 000 000лв. С тези средства за период от две години са изградени 69 нови социални жилища, санирана и ремонтирана е част от образователната инфрактруктура, обновена е част от градската среда. В това число влизат множество улици в централната част на града и квартал „Възрожденци“.

„При реализирането на проектите е търсена връзка и подход към образователната инфраструктура. Т.е. от училищата към центъра на града и парк „Арпезос-Север“. Общата дължина на новите тротоари е с дължина 5 309 метра“, посочи при откриването на обновените улици и тротоари на пазара кметът на Кърджали Хасан Азис.

Текст и снимки:Мария Милчева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини