Турският червен полумесец и Българският червен кръст си сътрудничат в Кърджали

Цел на Българския Червен кръст е да работи активно за намаляване на социалната и здравна уязвимост и да допринася за повишаване качеството на грижите за нуждаещите се лица.

В страната стартира кампания за хуманитарно подпомагане на Турския Червен полумесец с подкрепата на БЧК за подпомагане на хора в неравностойно положение, социално слаби, самотни стари хора, деца без родителска грижа, семейства и социални институции в областите Кърджали, Пловдив, Разград.

Началото на кампанията в Кърджалийска област бе поставено от НадирТюлек - ръководител отдел "Европа и Америка" на Турския Червен полумесец, Веселина Тихомирова- зам. кмет на Община Кърджали,Нермин Мехмед - началник на Отдел „Социални дейности и здравеопазване”,Светломира Димитрова – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Кърджали и Есен Устренска – зам.председател на Кърджалийската общинска организация. Хранителна подкрепа получиха социално уязвимите граждани, ползващи социални услуги отобщина Кърджали и Черноочене. В рамките на инициативата на нуждаещи се лица ще бъдат раздадени 200 индивидуални хранителни пакета.

Това съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини